Droge voeten door watertegel

Droge voeten door watertegel

Kennis, Materialen, Producten
Door: Petra Starink | 30-09-2015

In het Rotterdamse Zomerhofkwartier is de eerste Rain(a)way-tegel gelegd. De tegel is een nieuw concept van ontwerpster Fien Dekker en wordt voor het eerst gebruikt in de Rain(a)way Garden ontworpen door de Urbanisten. Door deze 100 meter lange en 4 meter brede tuin zal de wateroverlast in de wijk bij hevige regenbuien minder worden.

Snellere afvoer regenwater

De Rain(a)way Garden zorgt voor een snellere afvoer en infiltratie van regenwater en draagt zo bij aan een klimaatbestendige stad. Door de innovatieve Rain(a)way tegels kunnen piekbuien beter worden opgevangen waardoor riolen minder belast worden en wateroverlast wordt beperkt. In de regentuin wisselen plantvakken en waterdoorlatende tegels elkaar af.

Inspiratie door Japanse architectuur

De Rain(a)way-tegels zijn bijzonder vormgegeven en geïnspireerd door de Japanse architectuur die wateropvang zichtbaar en mooi maakt. In de Rain(a)way Garden worden de tegels getest op verschillende aspecten zoals onderhoud en waterdoorlatendheid. Het beheer en onderhoud van de Rain(a)Way Garden Katshoek is in handen van de gebruikers van het Katshoekgebouw.

De 1e steenlegging van van de Rain (a )way tegel gebeurde op 29 september in aanwezigheid van Wim Kuijken (Deltacommissaris), Henk Ovink (Watergezant), Paul van den Eijnden (hoogheemraad) en Pex Langenberg (wethouder).

Beeld: Gemeente Rotterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.