Hoogbouw zit in het DNA van Rotterdam. Al in 1898 maakte de stad furore met het Witte Huis, dat met zijn 43 meter gold als het hoogste kantoorgebouw van Europa. Inmiddels zijn we 125 jaar verder en is het hoogste punt van de Rotterdamse skyline door nieuwe inzichten en technieken meer dan 200 meter. Het boek: ‘Stad zonder hoogtevrees’ neemt de maat van de afgelopen decennia hoogbouw, en beschrijft de belangrijkste lessen en leerpunten.
Stedenbouwkundige Emiel Arends neemt de lezer mee de lucht in. Alle toonaangevende, iconische en vernieuwende Rotterdamse hoogbouwprojecten uit vier tijdsperioden komen in vogelvlucht aan bod. Maar we kijken juist ook naar beneden, naar de straat. Wat is de positieve bijdrage van hoogbouw aan thema’s als de wooncrisis, duurzaamheid en woon- en leefplezier? Hoe kan hoogbouw ook een oplossing zijn voor de uitdagingen van onze tijd? Stad zonder hoogtevrees biedt een compleet overzicht van Rotterdamse hoogbouwgeschiedenis, zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen.
Boeklancering
Op vrijdagmiddag 7 juli werd Stad zonder hoogtevrees gelanceerd bij boekhandel Donner in Rotterdam. Emiel Arends vertelde over de totstandkoming van het boek en ging in gesprek over hoogbouw met gasten (o.a. Frank Suurenbroek en Erik Faber) en het publiek.
Boek
Uitgever: nai010
Titel: Stad zonder hoogtevrees / City without Fear of Hights
ISBN: 978-94-6208-799-6
1e druk: mei 2023
paperback
184 pag.
geïllustreerd (120 kleur)
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.