Erfgoed is niet meer weg te denken uit actuele maatschappelijke opgaven. Denk aan de verduurzamingsopgave, klimaatadaptie of woningbouw. Ook erfgoed beweegt mee met de veranderingen die nodig zijn voor een kwalitatieve en toekomstbestendige leefomgeving. Om die reden biedt de ErfgoedAcademie dit najaar weer verschillende manieren waarmee kennis, vaardigheden en het netwerk zijn te vergroten.
Erfgoed kan een bijzondere rol spelen in een goede omgang met deze vraagstukken. Het is dan ook allang niet meer alleen de erfgoedambtenaar met erfgoed in het takenpakket, die zich met erfgoed bezighoudt. Ook professionals die werkzaam zijn in bijvoorbeeld Ruimtelijke Ordening krijgen te maken met erfgoedvraagstukken.
Yvonne Ploum, directeur ErfgoedAcademie: ‘Wil je erfgoed echt goed leren begrijpen, dan heb je actuele kennis nodig. Om die kennis toe te passen in de praktijk heb je vaardigheden nodig. Je erfgoedkennis vergroten of up to date houden vraagt dan ook om een tijdsinvestering. Dat is een investering in jezelf, maar daarmee ook in de toekomst van erfgoed. Want met goedopgeleide erfgoedprofessionals houden we ons erfgoed in stand en dragen we bij aan meer ruimtelijke kwaliteit en een fijnere leefomgeving.’
Programma
Om die reden organiseert De ErfgoedAcademie dit najaar weer verschillende manieren waarop je jouw erfgoedkennis, vaardigheden en netwerk kunt vergroten. Het najaarsprogramma bevat onder meer cursussen over actuele onderwerpen zoals, duurzaamheidsbeleid, erfgoedbeleid, water en erfgoed, gebiedsbiografie of financiën.
In een combinatie van online bijeenkomsten en op locatie ga je aan de slag met erfgoedthema’s en leer je andere professionals kennen. Het nieuwe seizoen begint op 6 september met ‘Erfgoed, een eerste kennismaking’.
Voor het cursusaanbod klik hier.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.